Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - در این مراسم معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه مریم میرزاخانی دانشمندی بزرگ بود که به عنوان یک شاخص به حساب می‌آید، گفت: زنان در حوزه‌هایی که مسئولیت قبول کردند، خوش درخشیدند.
در این مراسم معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه مریم میرزاخانی دانشمندی بزرگ بود که به عنوان یک شاخص به حساب می‌آید، گفت: زنان در حوزه‌هایی که مسئولیت قبول کردند، خوش درخشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر اسحاق جهانگیری صبح امروز (شنبه) در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی زن و علم؛ جایزه مریم میرزاخانی، گفت: دانشگاه کانون زنده و حیات بخش و دارای راهکار برای حل مسائل است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد زیرا توسعه علم و فناوری از مهمترین جهت گیری های کشور است. ایران به توسعه نمی رسد مگر آنکه به توسعه علمی دست یابد و توسعه علمی و فناوری محقق نمی شود مگر اینکه به دانشگاه ها اهتمام ویژه ای شود.
وی بزرگداشت و الگوسازی برای شخصیت های علمی در حوزه های مختلف را سنتی نیکو و ارزشمند خواند و با اشاره به بزرگداشت پروفسور مریم میرزاخانی گفت: پروفسور مریم میرزاخانی دانشمندی بزرگ در سطح علمی و بین المللی بود، به لحاظ رفتار و اخلاق انسانی در عمر کوتاه پربرکت خود، شاخص به حساب می آمد و به عنوان یک زن با فهم مسائل جهان پیرامونی خود بر آورده های جهانی و علمی افزود. بنابراین لازم است که برای ایشان مراسم بزرگداشت برگزار شود.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه زنان کشور در همه حوزه ها موفق عمل کرده اند به تمام کسانی که مفتخر به دریافت این جایزه شده اند تبریک گفت و افزود: اطمینان دارم که زنان کشور می توانند در همه حوزه های علمی، ورزشی و کارآفرینی به الگو مبدل شوند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اعطای جایزه کارآفرینی به یک زن در این مراسم، گفت: کارآفرینی کاری با ریسک بالاست که شجاعت ویژه ای در تصمیم گیری ها می طلبد و زنان برجسته کشور در سطح شرکت های دانش بنیان و کارآفرین دستاوردهای برجسته ای داشتند.
وی با بیان اینکه امروز 25 درصد مدیریت کشور در دست زنان است و 30 درصد اساتید و هیات علمی دانشگاه ها را زنان تشکیل می دهد،‌گفت: به عنوان مدیری که ناظر بر عملکرد مدیران ارشد کشور هستم شهادت می دهم زنان در حوزه هایی که مسئولیت قبول کردند، خوش درخشیدند . امروز ما معاون وزیر و سفیر زن داریم که در ماموریت های خود کارنامه مثبتی به ثبت رسانده اند.
دکتر جهانگیری افزود: پرفسور میرزاخانی در حوزه ریاضیات کار می کرد اما به اعتبار نقش ایشان روز تولدشان بعنوان روز زن و ریاضی در جهان نامگذاری شد. او حس وطن پرستی و تعلق به سرزمین بالایی داشت و می خواست که فرزندش شناسنامه ایرانی داشته باشد و دولت و مجلس قانونی تصویب کردند که فرزندان مادران ایرانی بتوانند تابعیت ایرانی بگیرند. این قانون باعث شد که بسیاری از افراد محروم جامعه بتوانند برای فرزندانشان شناسنامه ایرانی بگیرند و تابعیت ایرانی داشته باشند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه در شرایط دشوار سیاسی،‌ اقتصادی و اجتماعی کشور برگزاری این بزرگداشت ها امید به آینده و اعتماد افراد را به خود و جامعه افزایش می دهد تصریح کرد: چهره های سرشناس و الگو باعث می شود مردم به این نتیجه برسند که در مشکلات هم می توان به قله ها دست یافت.
وی گفت: وقتی یک نابغه و نخبه به دلیل بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت انگیزه هایی در جامعه به وجود آمد و خیرینی به میدان آمدند تا با سرمایه گذاری در مناطق محروم یا مراکز درمانی کمک کنند تا نخبگان شناسایی شده و یا بیماری های خاص از میان برود تا از فرزندان کشور حمایت و حفاظت شود.
دکتر جهانگیری در پایان افزود: نباید از نقش پدران، مادران، همسران و فرزندان سرآمدان و دانشمندان کشور غفلت کرد. برخی از آنها حاضر نشدند که کمترین امتیازی از قبل فرزندان خود بدست آورند بلکه آن را به فرصتی برای کشور تبدیل کردند.
مشکلی برای انتخاب زنان در جایگاه‌های وزیر و استاندار نخواهیم داشت
دکتر معصومه ابتکار نیز در اختتامیه این جشنواره با برشمردن زمینه‌های همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: خوشحالیم که می توانیم در چنین جشنواره هایی از زحمات بانوان توانا و دانشمند کشور قدردانی کنیم. دولت یازدهم و دوازدهم مسیری راهبردی و مبتنی بر عدالت جنسیتی را در مراحل گوناگون توسعه پایدار و سیاست گذاری های مدیریتی کشور فراهم کرده است.
وی افزود: اکنون تعداد مدیران زن کشور که در این نظام دانشگاهی درس خوانده و تلاش کرده اند در جایگاههای مدیریتی از حدود 5 درصد در سال 92 با سیاستگذاری درست و برنامه های آموزشی به بیش از 25 درصد رسیده است.
دکتر ابتکار تصریح کرد: امروز دیگر مشکلی از نظر انتصاب مدیران زن در عالی‌ترین جایگاه ها در حد وزیر نخواهیم داشت همچنین در سطوح مختلف استاندار و رئیس دانشگاه چرا که به اندازه کافی زنان مدیر تربیت و آموزش دیده اند.
وی با یادآوری حمایت وزیر علوم در زمینه های مختلف از جمله ابلاغ بخشنامه در حمایت از اساتید و اعضای هیات علمی که دارای فرزند بوده اند، گفت: این موضوع گام مهمی برای جامعه دانشگاهی است تا زنان همزمان بتوانند بین کار و خانواده تعادل برقرار کنند و پیشرفت و رشد علمی و سیاسی و اقتصادی خود را همزمان با نقش آفرینی در جمع اعضای خانواده پیش ببرند.
وی به ابلاغ بخشنامه‌ای توسط وزیر علوم اشاره داشت که به موجب آن اعضای هیأت علمی که صاحب فرزندا شوند می‌توانند از امتیازات خاص استفاده کنند.
ابتکار با تاکید بر اینکه هم در بحث مدیریتی و هم در بحث حضور در عرصه های فناوری، زنان حضور برجسته ای دارند، افزود: به طوری که این حضور از 27.5 در سال 2019 به 31.5 در سال 2021 افزایش یافته است. ضمن اینکه زنان در شرکت‌های دانش بنیان هم حضور پررنگی دارند و سیاستگذاری های دولت و بخش خصوصی در این زمینه موثر بوده است.
معاون رئیس جمهوری یادآور شد: پایه‌گذاری جایزه مریم میرزاخانی و همچنین پایه‌گذاری جایزه پروانه فرزانه از فعالان عرصه علمی کشور که همانند پروفسور مریم میرزاخانی به رغم عمر کوتاه خود، همانند ستاره درخشانی در سپهر علمی جهان درخشید، کار ارزنده ای است که امیدوارم تداوم یابد.
وی با بیان اینکه مرحوم "فرزانه" از اساتید دانشگاه و فعالان عرصه علمی کشور بود که در زمانی کوتاه خدمات علمی چشمگیری داشت، خاطر نشان کرد: جایزه پروانه فرزانه در عرصه زیست فناوری اعطا می شود.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی بسیار مهم است که به صورت تخصصی بخصوص در عرصه زیست فناوری و بیوتکنولوژی هم به این جوایز توجه کنیم، اظهار داشت: ما در افزایش تعداد اعضای هیأت علمی خانم، رشد خوبی داشته‌ایم و در شرکت‌های دانش بنیان نیز حضور خانم‌ها رشد داشته است.
ابتکار با اشاره به اعطا جایزه یونسکو در این جشنواره، توضیح داد: از ابتدا این رویکرد بوده که جایزه میرزاخانی یک جایزه بین المللی باشد و یونسکو در این کار مشارکت داشته باشد که خوشبختانه امروز اعلام شد که 2 جایزه این جشنواره از سوی یونسکو اعطا می‌شود و امیدوارم وزارت علوم در فرصت باقی مانده اقداماتی انجام دهد که این جایزه را به طور کامل بین المللی شود؛ یعنی هم جایزه ملی باشد و هم بین المللی تا نشان دهنده رشد کمی و کیفی توانمندی علمی زنان ایران باشد.
30 درصد اعضای هیات علمی خانم ها هستند
همچنین وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست با تاکید بر ضرورت تقدیر از زنان دانشمند کشور، گفت: این جشنواره بخشی از کار‌های بزرگی است که برای توسعه موفقیت‌های بانوان اندیشمند انجام می‌شود و باید همه تلاشمان را به کار گیریم تا توسعه یابد.
منصور غلامی افزود: بیش از 50 درصد دانشجویان کشور از دختران و 30 درصد اعضای هیات علمی دانشگاهها نیز خانم ها هستند و به عنوان نخبه‌های جامعه خوش درخشیده اند.
غلامی ادامه داد: 59 و نیم درصد داوطلبان کنکور امسال دختران و 40 درصد پسران بودند و این نشان میدهد فضا در جامعه و خانواده‌ها حامی تحصیلات عالیه زنان است.
غلامی در پایان یادآوری کرد: بیش از 50 درصد دانشجویان و 30 درصد استادان را خانم‌ها تشکیل داده اند. نخبگان بسیاری از دختران در دانشگاه‌ها درخشیده اند.
اسامی برگزیدگان چهارمین جایزه مریم میرزاخانی در حوزه علم و تلاش به شرح زیر است:
دکترسپیده خوئی، استاد گروه علوم پایه پردیس علوم دانشگاه تهران علمی-علوم پایه، 40-65 سال
دکتر سمیرا محمدی یگانه، دانشیار دانشکده فناوری های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علمی – علوم پایه، زیر 40 سال
دکتر نهله غروی نائینی، استاد دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس علمی- علوم انسانی، بالای 65 سال
دکتر فتحیه فتاحی زاده، استاد دانشکده علوم انسانی دانشگاه الزهراء (س) علمی- علوم انسانی، 40-65 سال
دکتر محدثه معینی فر (شایسته تقدیر)، استادیار فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی علمی- علوم انسانی، زیر 40 سال
دکتر پروین میرمیران، استاد دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علمی- علوم پزشکی، بالای 65 سال
دکترمنصوره موحدین، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس علمی- علوم پزشکی، 40-65 سال
مریم غلامی، دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد علمی- علوم پزشکی، زیر 40 سال
دکتر زهرا نصیری قیداری، دانشیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف علمی- فنی و مهندسی، 40-65 سال
دکتر سارا درباری کوزه کران، دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس علمی- فنی و مهندسی، زیر 40 سال
دکتر ملیحه عباسعلی پورکبیره، استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران علمی- کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، بالای 65 سال
دکتر پرستو پور عاشوری نودهی، دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان علمی- کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، 40 تا 65 سال
دکتر لعبت تقوی، دانشیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات علمی- کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، زیر 40 سال
دکتر فاطمه مهدی زاده سراج، استاد گروه معماری – مرمت دانشگاه علم و صنعت ایران علمی- هنر و معماری، 40 تا 65 سال
دکتر مهشید قربانیان، استادیار گروه شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران علمی- هنر و معماری، زیر 40 سال
دکتر فروغ اسرافیلیان، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، روان شناس و مشاور اجتماعی
فریده پهلوانی، نویسنده و دبیر بازنشسته آموزش و پرورش اجتماعی
دکتر ندا شفیعی فعال رسانه ای و ارتباطات اجتماعی اجتماعی
المیرا کیومرثیان، کارآفرین جوان اجتماعی
دکتر سیما رأفتی، عضو هیأت علمی انیستیتو پاستور ایران جایزه پروانه فرزانه
دکتر سمیرا محمدی یگانه، دانشیار دانشکده فناوری های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جایزه یونسکوتک
دکتر زهرا نصیری قیداری، دانشیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف جایزه یونسکوتک
در بخش "سرآمدان" این جشنواره نیز خانم ها:
منیره گرجی، قرآن پژوه و تنها نماینده زن مجلس خبرگان قانون اساسی، دکتر مه لقا ملاح، فعال محیط زیست و دکترمعصومه پیرانی، همسر شهید جهاد علمی داریوش رضایی نژاد معرفی شدند.
همچنین معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، لوح تقدیری به دکتر اسحاق جهانگیری به خاطر حمایت از فرصت ها و طرح های مربوط به زنان در دولت دوازدهم اهدا کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید معاون اول رییس جمهور جایزه مریم میرزاخانی دانشگاه تربیت مدرس دانشیار دانشکده زیر 40 سال دکتر استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم انسانی محیط زیست بین المللی 65 سال دکتر هیأت علمی هیات علمی خانم ها 40 65 سال 30 درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۰۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی زلفی گل در مراسم سی و یکمین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری که در سازمان پزوهش های علمی صنعتی ایران برگزار شد با تبریک روز معلم یاد و گرامی داشت یاد شهدا و شهید مطهری و با تبریک به اساتید نمونه کشوری افزود: امکان ندارد کسی به توفیقاتی دست یابد بدون همراهی خانواده خود.

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر جامعه فرهنگ آن جامعه است افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می کند با پیشرفت علوم در عرصه های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می کند. شما اساتید فرهنگساز و امید آفرین هستید. از این باب باید برگزای این‌مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه های نمادین کشور هستند که هرجا باشند آنجا قیمت می یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می کند.

زلفی گل با بیان اینکه اساتید نمونه به عنوان سرمایه های نمادین‌کشور باید قدر ببینند افزود: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سال های آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته های خود سرآمد هستند.

وی ادامه داد: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند. خوشبختانه تعداد اساتید یک و دو درصد کشور درحال افزایش است.

وی ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در راس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین المللی نشان‌ مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگرد پروری هم‌ نمونه هستید به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم خوب استفاده کرده ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیات وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت : در برنامه هفتم توسعه برنامه های خوبی دیده شده است که می توان به دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای این ها اعتبارت پیش بینی شده. در برنامه هفتم آمده که ۱۵ درصد اعتبارات برای پژوهش و ۵ درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: امروز دنیا با این‌نتیجه رسیده و دنبال جنگ ارزان است کشورگشایی مشروع از طریق علم مقدور است. بهترین سربازان کشور گشای ایران دانشگاهیان هستند. جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه گزاری برای آینده است.

وی با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمند تر به جامعه تحویل دهید.

کد خبر 6093019 زهرا سیفی

دیگر خبرها

  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • چهارمین پیش‌نشست دوازدهمین همایش فلسفۀ دین معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی
  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • دعوت از ۲۶ بازیکن به اردوی تیم ملی زنان
  • اعلام اسامی اساتید نمونه کشوری/ چهار معاون وزیر علوم در بین برگزیدگان
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست