Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مریم میرزاخانی، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف و برنده‌ی دو مدال طلای المپیاد جهانی ریاضیات بود که پس از اخذ مدرک کارشناسی در ایران، دکترای خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد.

او اولین زن و تنها ایرانی برنده‌ی جایزه‌ی فیلدز بود. میرزاخانی در ۲۳ تیر ماه سال ۱۳۹۶، به دلیل ابتلا به سرطان پستان درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۹۷، اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران روز تولد مرحوم مریم میرزاخانی را به عنوان "روز زنان در ریاضیات" در جهان نامگذاری کرد. از آن زمان تاکنون هر ساله در این روز برنامه‌های زیادی در کشور‌های مختلف جهان برای پاسداشت مقام مریم میرزاخانی و توجه به نقش زنان در پیشبرد ریاضیات برگزار می‌شود.

سایت ۱۲ می، وب‌سایتی است که از سوی کمیته زنان اتحادیه جهانی ریاضیات ایجاد شده تا مراسم‌هایی که به مناسبت بزرگداشت مریم میرزاخانی برگزار می‌شود را بررسی و اطلاع‌رسانی کنند. در سال ۲۰۲۰، ۱۵۲ برنامه که به مناسبت "روز زنان در ریاضیات" برنامه‌ریزی شده بود در این وب‌سایت اطلاع‌رسانی شد. بخش زیادی از این برنامه‌ها، پخش مستند "اسرار رویه‌ها؛ ژرف‌بینی ریاضی مریم میرزاخانی "بود. این مستند که در کانادا، ایران و آمریکا ساخته شده بود، در ژانویه ۲۰۲۰ منتشر شد.

بر اساس اعلام این وب‌سایت، در سال ۲۰۲۱، ۱۲۱ برنامه در کشور‌های مختلف برگزار شد و ۳۰۰۰ نفر از ۱۰۸ کشور جهان برای تماشای مستند اسرار رویه‌ها ثبت‌نام کردند. یکی از این ۱۲۱ برنامه، مراسم گرامیداشتی است که از سوی دانشگاه الزهرا به مناسبت گرامیداشت مریم میرزاخانی برگزار می‌شود.

دکتر ترانه تجویدی، دبیر برگزاری این مراسم در گفتگو با ایسنا با بیان این که از سال ۱۳۹۷، روز تولد مریم میرزاخانی، به پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، "روز جهانی زنان در ریاضیات" نامگذاری شد، گفت: سال گذشته، به دلیل شیوع کرونا اولین مراسم آنلاین گرامیداشت روز جهانی زنان در ریاضیات توسط دانشگاه الزهرا برگزار شد.

وی درباره‌ی برنامه‌ی دانشگاه الزهرا برای گرامیداشت مقام مریم میرزاخانی و روز ملی ریاضیات، بیان کرد: امسال نیز با توجه به این که روز چهارشنبه، روز ملی ریاضیات و میلاد حکیم عمر خیام است، دانشگاه الزهرا در حال برگزاری یک برنامه‌ی سه روزه برای گرامیداشت زنان در ریاضیات و روز ملی ریاضیات از دوشنبه تا چهارشنبه‌ی هفته‌ی جاری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا ادامه داد: از آن جایی که دانشگاه الزهرا تنها دانشگاه مخصوص بانوان است، برای انگیزه‌بخشی به زنان و به خصوص دختران جوان به دنبال این است که با توجه به کم‌انگیزگی دانشجویان و دانش‌آموزان به ریاضیات، برنامه‌هایی را برای افزایش علاقه آن‌ها به ریاضی برگزار کند. در همین راستا، دو نفر از سخنرانان این مراسم گرامیداشت از دانش‌آموختگان خانم موفق دانشگاه الزهرا هستند.

تجویدی در پاسخ به پرسشی درباره‌ی برنامه‌های سایر کشور‌ها برای بزرگداشت مریم میرزاخانی، خاطرنشان کرد: تولد مریم میرزاخانی روز دوازدهم ماه می‌است و با توجه به این موضوع، یک وب‌سایتی با آدرس دوازدهم می‌ایجاد شده است که برنامه‌های گرامیداشت مرحوم میرزاخانی در سراسر دنیا را پس از بررسی و تایید، اطلاع‌رسانی می‌کند. در سال ۲۰۲۰، از میان ۱۵۲ برنامه‌ی بین‌المللی، دو برنامه در ایران برگزار شد، برنامه دانشگاه الزهرا و برنامه‌ی بنیاد مریم میرزاخانی. خوشبختانه امسال این برنامه‌ها افزایش بسیاری در ایران داشته است و از میان حدود ۱۲۱ برنامه‌ی بین‌المللی که تاکنون در این وب‌سایت ثبت شده، بیش از ۱۰ برنامه از ایران به ثبت رسیده است که برنامه‌ی دانشگاه الزهرا یکی از این برنامه‌هاست. برای مسئولان ثبت این برنامه‌ها در این وب‌سایت، این نکته که سخنرانان از میان زنان باشند، بسیار حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید

بورسیه تحصیلی به نام «مریم میرزاخانی» در دانشگاه استنفورد

در ادامه‌ی این گفتگو، مدیر گروه ریاضی دانشگاه الزهرا درباره‌ی موانع پیش روی زنان برای تحصیل در رشته‌ی ریاضیات بیان کرد: احساس می‌کنم مشکل گاهی به دلیل دشواری رشته ریاضیات و گاهی به دلیل عدم اطلاع از آینده رشته ریاضیات است. یکی از عللی که سعی می‌کنیم با برنامه‌های مختلف علاقه به رشته‌ی ریاضیات را افزایش دهیم، وجود همین موانع مذکور است. یکی از سخنرانی‌های این مراسم گرامیداشت درباره‌ی تاریخچه‌ی ریاضیات است. البته ضعف علمی دوران دبیرستان هم تاثیر زیادی دارد و کار را برای دانشجویان دوره‌ی کارشناسی دشوار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این دانشجویان، بنیه‌ی ضعیف علمی را از دوره‌ی کارشناسی به کارشناسی ارشد منتقل می‌کنند و نهایتا در مسیر خود با چالش‌های جدی روبرو می‌شوند. ما دانشجویان خانم بسیاری را داریم که ادامه تحصیل دادند و در عرصه‌ی ریاضیات بسیار موفق ظاهر شدند. به طور کلی مسئولیت‌های جانبی زندگی ممکن است تاثیرگذار باشد، اما باور داشتن به توانایی‌های خود می‌تواند باعث شود که زنان در علم ریاضیات بسیار موفق باشند. مریم میرزاخانی یک نمونه‌ی قابل قبول و انگیزه‌بخش برای زنانی است که می‌خواهند در حوزه ریاضیات فعالیت کنند.

در گذشته، ایران مهد ریاضیدانان برجسته‌ای، چون خیام، غیاث‌الدین جمشید کاشانی، خواجه نصیرالدین طوسی و ابوبکر کرجی بوده است. با درخشش مریم میرزاخانی در سال‌های اخیر دوباره نام ایران در عرصه‌ی ریاضیات بر سر زبان‌ها افتاد. توجه به مسیری که گذشتگان در علم ریاضیات طی کردند و افتخاری که مریم نصیب ایرانیان کرد می‌تواند چراغی برای ترسیم راهی باشد که طی آن بیش از پیش استعداد‌های خفته‌ی ریاضیات را در میان دانش‌آموزان و دانشجویان این کشور بیدار کرد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مریم میرزاخانی مریم میرزاخانی روز زنان در ریاضیات ی دانشگاه الزهرا زنان در ریاضیات مریم میرزاخانی برنامه ها وب سایت ی ریاضیات برنامه ی درباره ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۵۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند (+عکس)

در یک بررسی باستان‌شناسی در ایرلند، آثاری از صدها اثر تاریخی که قبلا ناشناخته بودند، شناسایی شده است. پنج مورد از این بناهای تاریخی، سازه‌های ماقبل تاریخ بسیار کمیابی بودند که ممکن است روزگاری حاوی مسیرهای مخفی نمادین برای ورود به زندگی پس از مرگ برای مردگان بوده باشند. 

به گزارش فرادید، این مطالعه به رهبری دکتر جیمز اُدریسکول از دانشگاه آبردین از فناوری LiDAR برای تولید مدل‌های سه‌بعدی بسیار دقیق از زمین استفاده کرده است. این فناوری، مشابه آنچه که برخی وسایل نقلیه خودران از آن استفاده می‌کنند، در شناسایی بقایای این سازه‌های باستانی که بیشترشان با هزاران سال شخم زدن از بین رفته بودند، بسیار حیاتی بود. 

اُدریسکل این بررسی را در چشم‌انداز بالتینگلاس، ایرلند انجام داد که پر از بقایای ماقبل تاریخ است. نتایج این بررسی در مجله Antiquity منتشر شده است. 

منطقه بررسی‌شده توسط محققان، در دوران نوسنگی اولیه (که حدود ۳۷۰۰ قبل از میلاد آغاز شد) و عصر برنز میانه تا اواخر (۱۴۰۰ تا ۸۰۰ قبل از میلاد) اشغال شده بود. با این حال، شواهدی از اشغال در طول ۲۰۰۰ سال بین این دو دوره که به دوره نوسنگی میانه شناخته می‌شود، تا کنون کمیاب بوده است. 

بناهای ماقبل تاریخ بالتینگلاس 

به گفته اُدریسکل، یافتن این بناهای تاریخی اهمیت ویژه‌ای دارد چون این عقیده‌ی عمومی را رد می‌کند که بالتینگلاس حدود ۲۰۰۰ سال، بین عصر برنز پسین و اوایل نوسنگی رها شده است. این نتایج حاکی از آنست که این منطقه به طور مداوم مسکونی بوده و در این اوقات، اهمیت آیینی داشته است. 

بناهای تاریخی کشف‌شده علاوه بر اهمیت معماری، اهمیت فرهنگی و معنوی نیز دارند. این بناهای تاریخی که رویدادهای مهم خورشیدی مانند انقلابین را نشان می‌دهند، طوری به طور استراتژیک در سراسر چشم‌انداز قرار گرفته‌اند که با مکان‌های تدفین و حرکات چرخه‌ای خورشید هم‌خوانی داشته باشند. به گفته دکتر اُدریسکول، این هم‌ترازی گواه سفر مردگان است، چرا که آن‌ها به آسمان‌ها صعود می‌کنند و دنباله‌ای ملموس پشت سر خود بجا می‌گذارند که آن‌ها را به دنیای اجدادشان در طرف دیگر متصل می‌کند. 

این اتصال بین مسیرهای کورسوس، محل‌های دفن و رویدادهای آسمانی بر ماهیت درهم تنیده‌ی زندگی روزمره، چرخه‌های کشاورزی و باورهای معنوی در جوامع نوسنگی تأکید می‌کند که نمایانگر درکی پیچیده از زندگی، مرگ و تولد دوباره است. 

محوطه معبدراهه‌شده‌ی نوسنگی اولیه راتکوران

کورسوس‌ها (Cursuses) نوعی سازه یادبودی دوران نوسنگی شبیه خندق یا جان‌پناه هستند و در جزایر بریتانیای کبیر و ایرلند یافت می‌شوند. این بناهای ماقبل تاریخ معمولاً دارای محوطه‌های خاکی نسبتاً باریک هستند. اُدریسکول می‌گوید: «کشف بناهای تاریخی کورسوس بسیار مهم است، چون در ایرلند بسیار نادر هستند.» 

«در ایرلند کمتر از ۲۰ بنای تاریخی ثبت‌شده وجود دارد که معمولاً مجزا یا جفت هستند. این امر سبب می‌شود پنج نمونه بالتینگلاس، بزرگ‌ترین خوشه از این محوطه‌ها در کشور شوند، اما، مدل توپوگرافی دقیق محوطه‌ها و چشم‌انداز اطراف آن‌ها فرصتی را برای بررسی دیجیتالی این آثار فراهم کرده است.» 

اُدریسکول اشاره میکند که ممکن است این بناهای تاریخی، نمادی از رفتن مردگان به سمت آسمان باشند. 

«عملکرد این نوع بناها همیشه یک موضوع پیچیده بوده، چون ما اطلاعات کافی نداریم. اما با توجه به اینکه برخی از مکان‌های بالتینگلاس را می‌توان با بناهای تدفینی نیز مرتبط دانست، برای من به این معناست که ممکن است آن‌ها بناهای تشریفاتی بوده باشند که در مراسم تدفینی کاربرد داشتند، جایی که کورسوس، مسیر فیزیکی انتقال مردگان به زندگی پس از مرگ را مشخص می‌کند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • امیر نصیرزاده: وضعیت دانشگاه‌های آمریکا نشان می‌دهد بیداری بزرگی رخ داده است
  • دیدار اعضای هیئت کشتی استان همدان با علیرضا دبیر
  • کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند (+عکس)
  • ظهور شاه‌کلید قفل‌های دیجیتال/ رایانه‌های کوانتومی رمزگذاری را بی‌معنا می‌کنند
  • امیدواریم روزبه‌روز شاهد بیداری بیشتر ملت‌ها باشیم
  • جذب استعداد درخشان در دانشگاه فرهنگیان
  • آیپک؛ اتاق فرمان سرکوب بیداری دانشجویی
  • حرکت اعتراضی دانشجویان درآمریکا بیداری جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی است
  • مسئولان جریان‌های اثرگذار بر حوزه کاری خود را بشناسند
  • فصل بیداری